Sponsoring door Martens Houtvezels

Geschreven door Marielle Nagel    

Een paar weken geleden heeft het Jeugd Vakantie Werk de vraag gekregen:
Waaraan zouden jullie als vereniging € 1.000,00 besteden?

Jeugd Vakantie Werk bestaat dit jaar 40 jaar. Daarom willen we graag iets extra’s doen. Zelf vonden wij het laten komen van het Circus op 18 Augustus naar Someren-Heide wel een goede besteding van het geld. Alle kinderen oefenen een circus act en laten die dan aan iedereen zien om 14:00 uur.
Maar waar kwam deze vraag vandaan vroegen wij ons wel af.
Martens Houtvezels uit Someren-Heide had op 1e Paasdag een open dag georganiseerd van hun prachtige bedrijf in Venray. Alle genodigden konden een donatie doen, welke later aan een goed doel geschonken werd. 7 goede doelen werden aangeschreven en een van die goede doelen van dus het Jeugd Vakantie Werk. Op vrijdag 3 juni was het zover: de bekendmaking van het winnende idee. Een jury bestaande uit 10 personeelsleden kende punten toe aan de ingezonden ideeën (zoals op het songfestival). Wout hield alles netjes bij op een scorebord en…. Jeugd Vakantie Werk werd tweede en ontving een cheque van € 1000,00!  JongNederland eindigde als 1ste en SVSH Korfbal werd 3de.
De grootste verrassing bewaarden Wout en Catharina tot het laatst:
Ook de overige verenigingen ontvingen een donatie van € 1.000,00!

We kunnen terugkijken op een gezellige avond en we willen Fam. Martens heel hartelijk danken voor hun gulle gift!
En natuurlijk de 10 juryleden voor de mooie uitslag!

Bron

Drie nieuwe DAF XF105 Super Space Cab voertuigen voor Martens houtvezels b.v. in Someren

De drie nieuwe opvallende DAF XF105 Super Space Cab voertuigen van Martens houtvezels b.v. in Someren.

Niet alleen het nieuwe pand van Martens houtvezels in Venray is onlangs geopend, maar ook drie nieuwe DAF XF105 Super Space Cab’s werden door Guul van Deursen, Regiomanager Verkoop bij Allers Bedrijfswagens, overhandigd aan Wouter Martens, directeur/eigenaar van Martens houtvezels.

De DAF voertuigen, één DAF FAN XF105.510 Super Space Cab bakwagen is onder andere uitgevoerd met een handgeschakelde ZF 16 versnellingsbak, de milieuvriendelijke Euro-5 motor, Orlaco frontzichtcamera en Garmin navigatiesysteem. De twee DAF FT XF105.460 Super Space Cab trekkers zijn uitgevoerd met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, de milieuvriendelijke Euro-5 motor, Adaptive Cruise Control (ACC), voertuigstabiliteitsregeling (VSC) en Orlaco frontzichtcamera. De drie DAF’s zijn een uitbreiding van het wagenpark, dat 25 eenheden groot is waarvan 15 van het merk DAF en worden ingezet voor het vervoer van houtvezels binnen Europa.

Martens houtvezels: al meer dan 50 jaar verwerker én transporteur van houtkrullen afkomstig uit de houtindustrie.
Het van oorsprong familiebedrijf is uitgegroeid naar een onderneming met 40 medewerkers op twee productielocaties (Someren en Venray). Martens houtvezels in Someren vervaardigt met het meest moderne machinepark, vijf volautomatisch computergestuurde balenpersen, ruim 40.000 houtvezel/zaagsel balen per week, voor de pluimveebedrijven en maneges. In de nieuwe vestiging in Venray vindt de productie plaats van energiekorrels (houtpellets), waar met vier ringpersen ruim 100.000 ton per jaar wordt geproduceerd. De energiekorrels worden vervaardigd van schoon en puur hout, zowel van hardhout als zachthout. De helft van de productie gaat naar energiecentrales, de andere helft wordt verwerkt voor de particulierenmarkt. Martens houtvezels omvat: Martens EKO b.v. voor het produceren van energiekorrels ten behoeve van de industrie en particulier en Martens BIO WWK b.v. voor de productie van stroom, waar ruim 2 megawatt elektriciteit wordt geproduceerd voor eigen gebruik, dat terug op het netwerk geleverd wordt en waar dan subsidie over ontvangen wordt. 

Samenwerking Martens houtvezels en Allers Bedrijfswagens is uitstekend
Het ontwikkelen en meedenken aan besparende oplossingen is een must voor  beide ondernemingen. De dealer levert een perfecte service en een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Het onderhoud wordt door Martens houtvezels zelf verzorgd, waarbij gebruik gemaakt wordt van originele DAF onderdelen. 

 Bron: Daf

Gulle gift firma Martens

Wouter en Catharina Martens van Martens EKO en Martens BIO WKK Wij bedanken jullie voor de gulle gift !

* Fanfare St. Jozef
* Jong Nederland Someren-Heide
* Jeugdvakantiewerk Someren-Heide
* Korfbalvereniging S.V.S.H
* Voetbalvereniging S.V.S.H
* Carnavalsvereniging de Keijepoal

Martens Houtvezels uit Someren hield op eerste paasdag een open dag in hun prachtig nieuw bedrijf in Venray,
Alle genodigden konden een donatie geven aan de familie Martens wat later aan een goed doel geschonken zou gaan worden.
Martens had zeven verenigingen aangeschreven met de vraag: waaraan de vereniging een bedrag van 1.000 euro zou besteden.
De bekendmaking van de donatie was op vrijdag 3 juni. Winnaar werd Jong Nederland Someren-Heide. Op de tweede plaats stond Jeugdvakantiewerk Someren-Heide en op derde plaats ging naar SVSH-korfbal.
De grootste verrassing kwam toen ook de andere verenigingen alsnog 1.000 euro kregen aangeboden.

Bron

Nieuwe bio – wkk centrale in gebruik in Venray

Gebroken A hout in een eigen Bio-wkk

Martens Houtvezels met vestigingen in Someren en Venray produceert sinds kort stroom en warmte voor eigen gebruik in een eigen Bio WKK. Voor de verbranding wordt gebroken A hout gebruikt, dat Martens betrekt van de houtverwerkende industrie. De nieuwe centrale heeft een capaciteit van 2 megawatt elektrisch en 8 megawatt warmte.
Het bedrijf produceert al langer houtvezels voor de agrarische markt en houtpellets voor zowel de industrie als de particulier. Voor meer informatie www.houtkrullen.nl

Bron